Skriv ut den här sidan

Inför ditt besök

Receptionen är öppen alla vardagar klockan 8-17. Anmäl dig alltid där när du kommer till oss.

När du kommer till oss, ta alltid en kölapp och slå dig ned för att vänta på din tur. Kom gärna i god tid, eftersom det kan vara kö.

Visa alltid legitimation och eventuellt högkostnadskort eller frikort. Betala gärna med betalkort hos oss. Du kan även betala kontant.

Du som ska ta prover

I huset finns ett laboratorium som drivs av Karolinska sjukhuset. Här är du som har remiss välkommen att lämna dina prover.

Att tänka på

Vi ber dig undvika att ha parfym och andra starka dofter när du kommer till oss. Detta eftersom många av våra patienter är allergiska.

Bli patient hos oss

Du är välkommen till oss även om du inte är listad här. Vill du lista dig hos oss fyller du i vår listningsblankett. Du har också möjlighet att välja en fast läkarkontakt på vårdcentralen. Fördelen med en fast läkarkontakt är att läkaren kan lära känna dina behov och ge dig en samordnad och kontinuerlig vård.

Du kan själv skriva ut blanketten och lämna i vår reception eller hämta en blankett hos oss. Det finns en blankett för vuxna och en för barn. Du kan också lista dig via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Tolk till ditt besök

Behöver du tolk till ditt besök, kan du kontakta oss via telefon eller prata med oss i receptionen för mer information.

Försök vara ute i god tid för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till Salem centrum.

Öppettider till vår drop-in-mottagning

Mån-fre 10-12

Du träffar en läkare för en snabb bedömning. Här kan du söka för hosta, snuva, halsont, öronvärk, hudbesvär eller allergi. Under en drop-in-tid är syftet att ge dig den vård som är medicinskt mest angelägen för dagen. Tänk på att här kan du inte välja läkare, utan vi tar emot i turordning eller efter medicinskt behov.

Drop-in-mottagningen är inte lämplig om du behöver: förlängning av pågående sjukskrivning, recept på narkotikaklassade läkemedel, intyg för körkort eller färdtjänst och heller inte årliga kontroller av kroniska sjukdomar. Vi kommer att ha många läkare på plats för att kunna möta efterfrågan under denna tid.

Önskemål om receptförnyelse görs lämpligen på telefon 08-123 67200.

Vi kan även erbjuda korta webb-tider via 1177Vårdguiden. Du kan endast boka tid till nästföljande vardag.