Skriv ut den här sidan

Läkarmottagning

Till oss kan du komma med din kroniska sjukdom eller enklare besvär som till exempel urinvägsinfektion eller halsfluss.

Här hos oss på läkarmottagningen arbetar specialister i allmänmedicin tillsammans med läkare under utbildning (ST och AT).

Utöver medicinsk vård, kan vi även hjälpa dig med bland annat:

  • Vissa intyg till exempel färdtjänst.

Vi kan inte hjälpa dig med:

  • Allmänna hälsokontroller.
  • Körkortsintyg och invaliditetsintyg, om inte den aktuella sjukdomen sköts hos oss.

Öppettider till vår drop-in-mottagning

Mån-fre 8-9.30

Du träffar en sjuksköterska. Här får du hjälp med till exempel blodtryckskontroll, borttagning av stygn, sårvård, injektioner, urinvägsbesvär (om du är kvinna mellan 16-65 år), halsont, rådgivning.

Mån-fre 10-12

Du träffar en läkare för en snabb bedömning. Här kan du söka för hosta, snuva, halsont, öronvärk, hudbesvär eller allergi. Under en drop-in-tid är syftet att ge dig den vård som är medicinskt mest angelägen för dagen. Tänk på att här kan du inte välja läkare, utan vi tar emot i turordning eller efter medicinskt behov.

Drop-in-mottagningen är inte lämplig om du behöver: förlängning av pågående sjukskrivning, recept på narkotikaklassade läkemedel, intyg för körkort eller färdtjänst och heller inte årliga kontroller av kroniska sjukdomar. Vi kommer att ha många läkare på plats för att kunna möta efterfrågan under denna tid.

Mån-tor 13-15.30

Du träffar en sköterska (obs! stängt fredag). Här söker du för samma behov som under morgontiden 8-9.30. Här finns även webbtider till sjuksköterska att boka på 1177 Vårdguiden till samma eller nästföljande dag.

Önskemål om receptförnyelse görs lämpligen på telefon 08-123 67200.

Senast ändrad: 2017-09-15